De cosmelan behandeling is wereldwijd de nr. 1 behandeling voor alle soorten pigmentatie. Vooral diep gelegen pigmentatie zoals melasma is moeilijk te behandelen met andere peels of lasers. De Cosmelan is hier de perfecte behandeling voor. Cosmelan is een traject van 6 maanden en bestaat uit een behandeling en een aangepaste thuis verzorging. Tijdens het traject worden er iedere 6 weken foto’s gemaakt met onze Observ huidanalyse.

Tijdens de eerste behandeling wordt er een masker (peeling) aangebracht, deze moet 8 tot 12 uur op de huid blijven zitten. Je gaat dus met dit masker naar huis en haalt het er ’s avonds zelf af. 

Meer uitleg over de behandeling vind je bij de vragen hier onder.

Veel gestelde vragen:

Indien het nodig is wordt er 1 week voor het Cosmelan traject een voorbereidende peeling uitgevoerd. 

  1. Tijdens de eerste behandeling wordt er een huidscan en analyse gedaan. Hierna wordt de huid gereinigd en voorbereid. Vervolgens wordt het Cosmelan masker aangebracht. Het masker zit 8 tot 12 uur op de huid, dit is afhankelijk van het huidtype. Na deze tijd wordt het masker thuis verwijderd en daarna mogen de meegegeven producten aangebracht worden. 
  2. De producten dienen in de eerste 4 weken 2 keer per dag gebruikt te worden. In de loop van het traject wordt het gebruik van deze producten afgebouwd. 
  3. Na 2 weken voeren we een controle behandeling uit. De huid wordt gekalmeerd en er wordt een huidscan gemaakt om de progressie vast te stellen. Mochten er nog zones zijn waar er diep gelegen pigment aanwezig is dan kunnen we er voor kiezen om daar plaatselijk nog een keer het Cosmelan masker aan te brengen. 
  4. Iedere 6 weken herhalen we de controle afspraak om je zo te begeleiden en het product gebruik af te bouwen.

Wanneer je het masker verwijderd kan de huid wat rood zijn. Meestal valt dit heel erg mee. De roodheid komt vaak na 1 á 2 dagen. Daarnaast zal de huid ook wat trekkerig en droog aanvoelen. Als je een gevoelige huid hebt kan je ook wat lichte zwelling ervaren. Na 3 á 4 dagen begint de huid vaak te schilferen. Dit komt het meest voor rond de mond omdat de huid daar wat gevoeliger is. Na 2 weken is de ergste droogheid en vervelling verdwenen en zie je al heel mooi resultaat. De ergste pigmentatie is dan namelijk al verdwenen. 

Na deze 2 weken kan de huid nog wel wat droger zijn en met vlagen wat schilferen. Dit komt doordat de producten het vernieuwen van de huid stimuleren. 

Dit bepalen wij aan de hand van een intake gesprek/ huidscan. 

Na 2 weken is ongeveer 70% van het resultaat is al verbeterd. De overige 30% wordt in de maanden erna behaald. De producten die gedurende het traject gebruikt moeten worden zorgen ervoor dat de pigmentatie nog meer afneemt en voorkomt nieuwe pigmentatie.

  • 1 x Intake/ huidscan
  • Cosmelan behandeling
  • 5 x Huidscan + controle behandeling
  • 5 producten voor thuisgebruik

De huid wordt door de behandeling vernieuwd en is erg kwetsbaar voor UV-licht. Als de huid toch te veel wordt blootgesteld aan UV-licht is er kans dat er nieuwe pigmentschade optreedt of het resultaat tegen valt. Daarom is het gedurende het traject erg belangrijk om UV-licht te vermijden. Om deze reden voeren wij de behandeling niet uit in de zomer.

De prijs van het complete traject + 5 producten is €699,-.