Bij Microneedling worden er minuscule kanaaltjes in de huid gemaakt door middel van een apparaatje met daarop een cartridge met 12 fijne naaldjes. Hierdoor worden werkstoffen van de ampullen zeer diep in de huid gebracht. Door de kanaaltjes die in de huid worden gemaakt, wordt de huid gestimuleerd om nieuw collageen en elastine aan te maken. Dit geeft als resultaat een gladdere, stevigere en egalere huidstructuur.

Toepasbaar bij:

  • Onregelmatige pigmentatie
  • Rest acné
  • Littekens
  • Huidverslapping/ rimpels
  • Slecht doorbloedde huid
  • Beginnende tekenen van huidveroudering

Microneedling wordt vaak gecombineerd met Deep Needling.

Hier onder hebben we de meest gestelde vragen over Microneedling beantwoord:

De behandeling kan wat gevoelig zijn maar is vaak goed te doen. Afhankelijk van het gebied en de diepte waarop gewerkt wordt, kan er ook een verdovingscrème worden gebruikt.

De huid is direct na de behandeling licht rood tot vuur rood. Dit is erg verschillend per persoon. De meeste roodheid trekt binnen een uur weg en de rest in de loop van de dag. In bijna alle gevallen is de roodheid de dag erna volledig weg getrokken.

Dit is erg wisselend per huidconditie. In de meeste gevallen zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig. Maar soms wordt er ook een combinatie gedaan met Microneedling en bijvoorbeeld verschillende peelings.

De huid is erg kwetsbaar na de behandeling. Als je daarna gelijk in de zon komt kan je snel verbranden of hyperpigmentatie oplopen. Het is verstandig om een week na de behandeling UV- licht te vermijden en daarna goed te beschermen met SPF 50.

Dit kan worden bepaald bij het intake gesprek/ huidscan.