Wat is een peeling? Peelen betekend letterlijk pellen, dit is wat er ook met de huid gebeurd na een peeling behandeling. De bovenste huidlaag wordt verwijderd waardoor er huidvernieuwing ontstaat. Op deze manier wordt het huidoppervlak egaler en worden littekens, acne, fijne lijntjes en pigmentatie verminderd.

Wij werken met verschillende peelings van Image Skincare. We hebben een heel breed aanbod van milde tot zeer intense peelings. Deze zijn onderverdeeld in level 1, 2 en 3.

Toe te passen bij:

  • Acne
  • Grove huid/ grove poriën
  • Pigmentatie
  • Littekens
  • Huidveroudering

Intensieve peelings zijn het beste te ondergaan in de wintermaanden omdat UV- licht na de behandeling minimaal 2 weken vermeden moet worden.

De peelings die gebruikt worden in onze standaard gezichtsbehandelingen zijn enzyme peelings. Deze kunnen wel in de zomer maanden worden uitgevoerd. De diepere peelings zijn meer geschikt om specifieke huidproblemen aan te pakken. Vooraf bekijken we samen welke peeling het meest geschikt is voor jou huidtype of huidprobleem.

De level 1 peelings zijn nauwelijk pijnlijk of gevoelig. Bij gevoelige huidtypes kan er een lichte tinteling optreden. De level 2 peelings kunnen een wat intensievere tinteling geven of licht branderig gevoel. De level 3 peelings werken een stuk dieper in de huid dus zijn ook een stuk beter voelbaar, dit kan even flink branden maar dat is zeer verschillend per persoon. De peeling duurt hooguit 7 minuten en de huid wordt daarna gekalmeerd.

Hoe dieper de peeling hoe meer downtime je ervaart. Bij een level 1 en 2 peeling ziet de huid vaak licht rood. Bij een level 3 peeling kan de huid wat feller rood zien. In bijna alle gevallen trekt de roodheid dezelfde dag of de dag erna weg.

Na een paar dagen wordt de huid droog en begint het vervellen. Bij een level 1 peeling is dit vaak een lichte schilfering, een level 2 peeling geeft al wat meer vervelling en een level 3 peeling kan wat ergere vervelling geven. Het vervellen duurt gemiddeld 1 week. Bij een level 3 peeling kan dit 1,5 tot 2 weken duren. 

Na het vervellen heeft de huid een super mooie glow!

Omdat de huid is vernieuwd is deze zeer gevoelig voor UV- licht en kan daarom sneller verbranden of bruin worden waardoor huidschade of hyperpigmentatie kan ontstaan. 

Afhankelijk van het huidtype en de diepte van de peeling is het goed om iedere 6 weken een peeling te ondergaan. Het beste is om de sterkte van de peelings op te bouwen en daarna lichte peelings te doen om de huid in goede conditie te houden. Peelings worden ook vaak gebruikt in kuurverband en in combinatie met andere behandelingen zoals microneedling, deepneedling en plasmalift. 

Ja dit kan maar het is niet altijd het geval. Ieder huidtype reageert anders. Bij de lichtere peelings kan het zijn dat er helemaal geen schilfering optreed. Bij de diepere peelings is er altijd wel wat schilfering, bij de een is dit vrij weinig en bij de ander weer wat intenser. 

Als er geen schilfering optreed betekend het niet dat de peeling geen effect heeft gehad.

Naarmate de huid meer ervaring heeft met peelings zal er ook minder vervelling optreden.