Bij de Plasmalift behandeling wordt overtollig huid en huidverslapping behandeld. Hierdoor wordt de huid verstrakt en worden rimpels en lijntjes verminderd. We behandelen dus niet in de rimpels zelf maar de huid ernaast. Het is een intensieve, maar zeer effectieve behandeling bij fijne en diepe lijntjes.

Toepasbaar bij:

  • Onder en boven oogleden
  • Kraaienpootjes
  • Mondrimpels
  • Rimpels/ huidverslapping op de wangen
Grafik-Planoplas-Plasma-Pen

Tijdens een plasmalift behandeling wordt de huid behandeld met een straaltje geladen gas. We blijven boven de huid werken en niet in de huid. Door de reactie die ontstaat krimpt de huid samen en verdampt. Hierdoor wordt de huid gelift en verstrakt. Ook wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. 

Dit is afhankelijk van de diepte van de rimpel of de mate van huidverslapping. Na 1 behandeling is het resultaat al zichtbaar. Soms is dit genoeg maar er wordt altijd een gratis nabehandeling aangeboden om het resultaat te perfectioneren. Bij diepe rimpels zijn er vaak 2 behandelingen nodig. Dit wordt vooraf bepaald bij een intake gesprek en analyse.

Direct na de behandeling onstaan er ‘’plasmapots’’ dit zijn kleine korstjes. Deze vallen er binnen een week na de behandeling af. Als deze korstjes verdwenen zijn is de huid vaak rood- roze. Dit is de nieuwe huid die is ontstaan na de behandeling. De rood- roze kleur zal langzaam bij trekken. Dit kan 1 tot maximaal 4 weken duren. In de tussentijd kan het gecamoufleerd worden met make-up.

Ook kan er na 1-3 dagen na de behandeling wat zwelling optreden. Dit zie je voornamelijk bij het gebied rond de ogen.

Dit is noodzakelijk zolang de vernieuwde huid nog rood is. Als dit helemaal genezen is mag de huid weer voorzichtig worden blootgesteld aan UV- licht, mits er een SPF 30+ is aangebracht. Hoe lang de roodheid zichtbaar is verschilt per persoon. Het is altijd verstandig om minimaal 4 weken na de behandeling goed de beschermen en niet bloot te stellen aan sterk UV-licht. Daarom is het verstandig om de behandeling niet midden in de zomer te doen. 

Dit is erg verschillend per persoon en gebied dat behandeld wordt. We werken altijd met een verdovingscrème om de gevoeligheid te verminderen. De behandeling duurt slechts een paar minuten en is daardoor goed te doen.

Het behaalde resultaat is in principe permanent. Maar omdat de huidveroudering niet stil staat zal het langzaam weer terug komen. Het resultaat is vaak zichtbaar voor een aantal jaar. Dit is wel afhankelijk van de dagelijkse verzorging van de huid en de leefstijl.