Het verwijderen van huidoneffenheden wordt gedaan met Cryotherapie of Thermolyse. Bij Cryotherapie wordt het betreffende gebied aangestipt met stikstof. Bij Thermolyse wordt er juist gebruik gemaakt van warmte door het weg branden van goedaardige huidletsels. 

Toe te passen bij:

  • Ouderdomswratjes
  • Steelwratjes
  • Voetwratjes
  • Pigmentvlekjes 
  • Andere goedaardige huidletsels

Deze behandeling is het beste uit te voeren in de wintermaanden omdat UV- straling 4 weken na de behandeling vermeden moet worden.

Het aanstippen van de plekjes kan wat gevoelig zijn maar het duurt slechts een aantal seconden dus het is goed te doen. Bij grotere of meerder oneffenheden kan er vooraf verdovingscrème worden gebruikt.

De huid kleurt direct na de behandeling vaak wat rood door de warmte of kou van het apparaat. De meeste roodheid trekt dezelfde dag vaak weg. Pigmentvlekjes of ouderdomswratjes worden meestal de eerste dag wat donkerder. Hierna komt er een heel dun korstje op, dit blijft een aantal dagen tot maximaal 2 weken zichtbaar en laat daarna los. De huid die verschijnt nadat het korstje verdwenen is, heeft vaak een lichtroze kleur door de huidvernieuwing. Dit kan eventueel gecamoufleerd worden met een speciale crème. Na het verwijderen van steelwratjes is het resultaat direct zichtbaar. De stelwratjes zijn direct verdwenen. Wel is er vaak een klein korstje te zien op de plek waar het steelwratje zat. Ook kan de huid de eerste paar uur wat opzwellen. 

Omdat de huid van het behandelde gebied is vernieuwd is deze zeer gevoelig voor UV- licht en kan daarom sneller verbranden en sneller bruin worden dan de rest. Hierdoor heb je kans dat pigmentvlekken bijvoorbeeld juist beter zichtbaar worden. Bedenk dus goed wanneer je een behandeling wilt inplannen. 

Bij steelwratjes of andere oneffenheden die op de huid liggen gebruiken we vaak Thermolyse. Bij andere oneffenheden zoals pigmentvlekken of voetwratjes gebruiken we vaak Cryotherapie. Vooraf wordt bekeken welke techniek het beste resultaat heeft.