Permanente make- up voor de wenkbrauwen is een van de meest populaire behandelingen van de laatste jaren. Doordat de ontwikkeling van de technieken de afgelopen jaren zo snel is gegaan, kan er een heel natuurlijk effect worden verkregen.

Wij werken met de merken  Phibrows en Labina wat de mooiste  en veiligste pigmenten heeft.

Wij werken met 2 verschillende technieken, Microblading en Powderbrows.

Microblading wordt handmatig uitgevoerd. Hierbij wordt er gewerkt met een fijn pennetje met een ”mesje” met 12 fijne naaldjes. Hiermee worden er hairstrokes getekend. Dat wil zeggen dat de natuurlijke haartjes worden nagebootst.

Deze techniek is geschikt wanneer er een zeer subtiel en natuurlijk resultaat gewenst is. 

Powderbrows wordt uitgevoerd met een apparaat met daarbij 1 naaldje. Met deze techniek wordt een poeder effect verkregen en lijkt het net of de wenkbrauwen zijn bijgetekend met make-up. Deze techniek wordt vaak gebruikt wanneer er een voller en strakker resultaat gewenst is maar kan ook zeker heel natuurlijk worden gedaan.

Ook worden deze twee technieken vaak gecombineerd om een natuurlijk maar vol effect te creëren.

Welke techniek het meest geschikt is hangt vooral af van het gewenste resultaat en het huidtype. Powderbrows is een techniek die eigenlijk bij ieder huidtype kan worden uitgevoerd. Microblading is vaak niet geschikt voor een hele dunne huid of juist een vette huid. 

Powderbrows apparaat

Microblading mesje

Wij krijgen veel vragen over permanente make- up. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen alvast beantwoord. Staat jou vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Bekijk zeker ook foto’s van onze resultaten om een beeld te krijgen wat een permanente make- up behandeling kan doen! 

De eerste paar minuten van de behandeling kan het iets gevoelig zijn. Maar door onze speciale verdovingstechniek is de behandeling zeer goed te doen. 

De huid kan iets rood zijn direct na de behandeling maar meestal valt dit erg mee. De kleur van de wenkbrauwen zal wel een stuk donkerder zijn dan gewenst is. Dit komt omdat 40% tot 60% van het pigment verloren gaat tijdens het genezingsproces.

 • De behandeling mag niet onder invloed van alcohol of drugs  toegepast worden
 • Twee weken vooraf niet zonnen of zonnebank gebruiken
 • 24 uur vooraf geen alcohol gebruiken
 • 24 uur vooraf geen bloedverdunnende voeding/ suppletie gebruiken (gember, kurkuma, cayennepeper)
 • Voor het beste resultaat 24 vooraf geen cafeïne gebruiken
 • Een week voor de behandeling geen zelfbruinenede producten gebruiken 
 • Direct na de behandeling kan de huid wat rood zijn.
 • De kleur van de wenkbrauwen is een stuk donkerder dan het gewenste resultaat. 
 • De huid kan nog wat gevoelig zijn.
 • Je kan wat last hebben van hoofpijn als je daar gevoelig voor bent (komt niet vaak voor).
 • Een paar dagen na de behandeling gaat de huid wat vervellen. Het lijkt dan vaak of het pigment niet pakt maar dit trekt na een paar dagen weer bij.
 • De huid van de wenkbrauwen moet de eerste week droog gehouden worden.
 • Stoom of sauna moet een week na de behandeling vermeden worden.
 • Na 1 tot 2 weken na de behandeling is de huid vernieuwd. De kleur van het pigment is nu op zijn lichtst. In de loop van de weken komt het pigment weer terug.
 • Na 6 weken wordt er een nabehandeling uitgevoerd om plekjes bij te werken die minder goed hebben gepakt. Ook wordt de kleur dan weer donkerder gemaakt.

Tijdens het genezingsproces is de huid gevoelig voor UV- licht. Ook kan dit er voor zorgen dat de kleur van het pigment sterk afneemt. Daarom is het belangrijk 30 dagen na de behandeling UV-licht zoveel mogelijk te vermijden. Vooral de eerste 2 weken is dit belangrijk. Doe je de behandeling in de zomer, dan kan je bijvoorbeeld ook een pet dragen. Na 2 weken mag de huid beschermd worden met een product met SPF. Dit is echt aan te raden om het beste resultaat te behalen. Wij adviseren ook na het genezen van de wenkbrauwen een SPF te blijven gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de kleur van de wenkbrauwen niet vergrijst en langer mee gaat.

Dit is afhankelijk van het gewenste resultaat en het huidtype. In bijna alle gevallen raden wij tegenwoordig de Powderbrows techniek aan. Dit geeft naar onze mening het mooiste resultaat op lange termijn. Voor de behandeling wordt er altijd een intake gesprek uitgevoerd om dit te bepalen.

Bij de volgende contra- indicaties:

 • Zwangerschap/ borstvoeding
 • Diabetes (wanneer de diabetes stabiel is, en de huid zonder problemen geneest, is het in sommige gevallen toch mogelijk om de behandeling te ondergaan. Overleg dit met uw arts.)
 • Immuunstoornis
 • Gebruik van antistollingsmiddelen en bloedverdunners (in sommige gevallen is het mogelijk om tijdelijk de dosis van de bloedverdunners te verminderen. Bespreek dit eerst met uw arts.) 
 • Eczeem, acne of huiduitslag in het te behandelde gebied
 • Hemofilie
 •  Tijdens chemokuur (alleen met toestemming van de oncoloog.)
 • Alcohol, 24 uur van te voren geen alcohol drinken, dit werkt bloed verdunnend.
 • Koffie, gember, kurkuma en cayennepeper hebben ook een bloed verdunnende werking. Houdt hier rekening mee voor de behandeling. 

Dit is erg verschillend per persoon. Het is belangrijk dat de oude permanente make- up voldoende is vervaagd en geen littekens heeft achter gelaten. Voor het beste advies kan je een foto sturen of langs komen voor een intake gesprek.

*Voor het bijwerken van oude permanente make- up ,wat niet door ons is gezet, rekenen we de nieuwprijs en niet de touch- up prijs.

Permanente make- up blijft mooi voor ongeveer 1 tot 2 jaar. Wij raden aan om het binnen 1,5 jaar bij te werken. Hierdoor houd je het mooi bij en zorg je ervoor dat het niet te veel vervaagd. Voor het bijwerken rekenen wij minder dan de nieuwprijs.

Hoe snel het vervaagd is afhankelijk van je huidtype, leeftijd en leefstijl. Zon en zonnebank zorgen ervoor dat het sneller vervaagd en vergrijsd. Door je PMU dagelijks te beschermen met een SPF houdt je de kleur het langst mooi.

Voor dat wij beginnen met de behandeling geven we uitgebreid advies welke kleur en model het beste bij je past. We luisteren naar je wensen en bespreken de mogelijkheden. Vooraf meten we de wenkbrauwen op en tekenen het model zoals het wordt. Hierdoor heb je een goed beeld van wat je kan verwachten. Heb je specifieke wensen, laat ons dan een voorbeeld zien van wat je wel of juist niet wilt. Ook als je gewend bent om je wenkbrauwen te tekenen is het verstandig om dit voor de behandeling ook te doen, of neem een foto mee als voorbeeld.

Het is ook mogelijk om eerst een intake te doen zonder gelijk een behandeling te boeken. 

Wij hebben bewust gekozen voor zeer veilige pigmenten. De kans op een allergische reactie is dus ook erg klein. De pigmenten zijn zelfs geschikt voor mensen met een PPD allergie. 

Ben je heel snel allergisch of bang dat je er niet tegen kunt (bijvoorbeeld als je een PPD allergie hebt) dan kunnen we van te voren een test doen om dit uit te sluiten. We brengen dan een beetje pigment aan op de huid aan de binnenkant van de elle boog. Dit dekken we af met folie en laten we 24 uur zitten. Als er geen reactie optreed is het veilig. 

Permanente make- up is een vorm van tatoeëren. Het belangrijkste verschil tussen een echte tatoeage en permanente make- up is de diepte. Een tatoeage wordt dieper in de huid gezet (meestal dieper dan 3mm) in het onderhuids bindweefsel. Permanente make- up wordt in de lederhuid geplaatst, (ongeveer tussen de 1,5/ 2 mm). Dit is ook de reden dan permanente make- up veel sneller vervaagt. 

Ook wordt er bij een tatoeage inkt gebruikt en bij permanente make- up werken we met pigmenten speciaal voor de gevoelige huid van het gezicht en voor een natuurlijke kleur. 

Na de eerste behandeling gaat de huid genezen. Als natuurlijke  reactie van de huid kan er 40% tot 60% van de kleur verloren gaan. Na 6 weken is de huid volledig hersteld en kan een tweede behandeling worden uitgevoerd om de kleur weer intenser te maken. Na de tweede behandeling zal er maximaal 30% van de kleur vervagen. Het eindresultaat is dus pas echt zichtbaar wanneer de huid na de tweede behandeling is genezen. Daarom hoef je ook nooit bang te zijn dat het te donker zal uitvallen. 

De prijs van een nieuwe behandeling is €349,- incl. nabehandeling na 6 weken. Dit geldt voor Microblading en Powderbrows. 

Wil je een combinatie van deze technieken dan is de prijs €365,- incl. nabehandeling.

Een touch- up behandeling binnen 6 maanden is €75,-. Dit wordt niet heel vaak gedaan omdat je in bijna alle gevallen minimaal een jaar plezier hebt van je permanente make-up. Maar als je bijvoorbeeld een hele vette huid hebt en je wilt de kleur intens houden kan je er voor kiezen om het vaker bij te werken. 

Een touch- up behandeling binnen 1,5 jaar is €145,-. Dit wordt het meest gedaan.

Een touch up behandeling binnen 2 jaar is €185,-. 

Let op!

De touch- up prijzen gelden alleen voor vaste clienten. Heb je al oude permanente make- up wat niet door ons is gezet dan moeten we de prijs van een nieuwe behandeling rekenen (€349,-/€365,-).